Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Elnök utca, 8. kerület

További információk a képhez

1971, Elnök utca a Villám utcától a Könyves Kálmán körút felé nézve. A távolban a Népliget. Még tisztán látszanak az 1910 táján készült képen látható villamosvonal síneinek nyomai. Valamint az út közepén a keramit útburkolat.
Elnök: a Tisztviselőtelepet alapító szövetkezet Elnökéről, Gaál Ferencről vagy alelnökéről, Róna Péter fővárosi tanácsnokrólakarták elnevezni az utcát, amelyben laktak. Miután azonban ezt a megtiszteltetést egyikük sem fogadta el, ezért a névadók az általuk viselt tisztség elnevezését örökítették meg az utcanévben.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1887-től Elnök utca
  • Forrás: Fortepan.hu (214923), ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©