Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910 táján, Eskü (Szabadsajtó) út, 5. kerület

További információk a képhez

1910 táján, Eskü (Szabadsajtó) út, egy nemzetközi autóverseny startja az Északi Klotild palota előterében. Budapestről 1912. június 5-én rajtolt az első automobil-verseny. 23 versenyző közül tízen tették meg az 1290-km-es távot. Egy másik érdekesség a képen: A Piarista központ (Budapest) még nem látható a képen. Az ok egyszerű: 1913–1917-ig épült. Hátttérben a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia, avagy a Belvárosi plébániatemplom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Szabad sajtó út, 1898-tól Eskü út
  • Forrás: https://facebook.com/konyvbanya
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©