Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Calvin (Kálvin) tér, 9. és 8. kerület

További információk a képhez

1954, Calvin (Kálvin) tér, és a Ráday utca sarka. Háttérben a Nemzeti múzeum, tetején vörös csillaggal, ami a mellettes ház tűzfalán is ott van.
A 6-os autóbusz, ami egy MÁVAG-tr-5-ös, ...persze a látogatók (Sebestyén Mihály és Olsvay Endre) segítségével...
Egy apró érdekesség még: Az- Euro (kb.: mínusz 1954 autóbusz) kipufogója a jármű bal hátsó oldalán felül...
Mellette, úgy tűnik, mintha egy egy gázlámpa lenne.
A kandeláberek is díszesek, mívesek.
Van itt még oldalkocsis motorkerékpár és emberfürt a villamoson, valamint a fém szemétgyűjtő is.
Na de mi az a kabrió ott  a kockakövön? Csak nem egy Ford Eifel?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól újabb írás Szerint Kálvin tér, A 18. századtól Ketschkemeterplatz (Kecskeméti tér), Heu- und Borstenviehhändler Platz (Széna- és disznókereskedők tere), A 19. századtól Heumarkt (Széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér), 1874-től Calvin tér
  • Forrás: Fortepan (3593), ADOMÁNYOZÓ: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Sebestyén Mihály
A 6-os busz - rendszáma alapján - inkább TR-5-ös lehet. Annál is inkább, mivel a TR- 3,5-ösök legutolsó példányait éppen 1955-ben selejtezték. A katasztrofális járműhiány korábbi selejtezésüket nem tette lehetővé. A típushoz fűződik a budapesti autóbusz-közlekedés legsúlyosabb balesete, mely 1949. szeptember 25-én történt. A 22-es viszonylaton közlekedő TR-3,5-ös, a Budakeszi úton, lejtmenetben egy fának csapódott. A balesetben tizenketten haltak meg. A szerencsétlenség a túlterhelt jármű fékhibája miatt következett be. Az eset után - az egyébként hegyi vonalakra szánt - típust a hegyi vonalakról letiltották, majd a Kossuth hídon közlekedő viszonylatokra osztották be, mivel a híd nehezebb buszokat nem bírt el. A 6-os járat 1955-ben már a Margit hídon át közlekedett, ezért sem valószínű, hogy TR 3,5-ös lenne.
2013. április 26. 06:57
Olsvay Endre
Az TR 5-ös, bizonyosan; előtte két 60-as troli, a Múzeum előtt kivillan egy „bukfenc" villamos orra: alighanem 48-as. Előtte áll, őt takarva a madách tér felé egy 49-es. (Akkor csak abban járt két /4000-es pályaszámú, azaz 3-ablakos/ pótkocsis motor.)
2013. december 08. 04:32