Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950, Mártírok útja (Margit körút), 2. kerület

További információk a képhez

1950, Mártírok útja (Margit körút). Azaz Országúti Ferences Plébánia előtti villamosmegálló. A háttérben, a romos rész a Pálffy, (napjainkban: 2017.02.12.) Feketesas utca.
A 6-os villamos itt is megállt, de a kép legérdekesebb része a hús-vér kalauz. Bár nem pontosan kivehető, de úgy tűnik a lyukasztóval a kezében.
Az Opel Kadett sofőrje igen sportszerűtlenül a fel, és leszálló gyalogosok közé keveredett.
Ennél a képnél: már a meglakolás küszöbén, azaz már utol is érte a törvény keze, akarom mondani tárcsája. Azután majd meglakol...Valószínűleg egy oktatófilm részlete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1900-tól Margit körút, Ó Fő utca, 1833-tól Hosszú sor
  • Forrás: Fortepan.hu (16614), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©