Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Fazekas utca a Kacsa utcánál, 2. kerület

További információk a képhez

1969, Fazekas utca a Kacsa utcánál. Jobbra a Kacsa utca sarkán a Rózsafa étterem. Szemben a Horvát utca. Háttérben a Mártírok útja (Margit körút) és az Országúti Ferences Plébánia, vagy, más néven az Országúti Ferences Szent István Első Vértanú templom. Megint másként: Margit körúti ferences (volt Ágoston-rendi) templom. No, de remélem sokan emlékeznek még a képen látható Rózsafa étteremre is...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Fazekas utca, 1858-tól Hafner Gasse, 1714-től Gartner Gasse (Kertész utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (126389), ADOMÁNYOZÓ: BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©