Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Váci út,(1950-től) 4. kerület

További információk a képhez

1970-es évek. Egy nyitott peronú, osztott szélvédős, 3-as villamos a Váci út  és az Árpád út kereszteződésében. A helyszín a mai emberek számára gyakorlatilag felismerhetetlen.
Egyáltalán: még volt villamos a Váci úton. A távolodó nagy valószínűséggel egy 10-es volt. Szemben velünk egy 3-as.
Aztán itt van egy billenős Zil magasítóval...és feltűnően kiváló futó-felületű gumiabroncsokkal! Ennek a pontos titulusa:ZIL MMZ 555-ös.
Ja, és a dupla visszapillantó tükrökkel mindkét oldalán!
A háttérben egy dobozos Barkas.
A háttérben egy Mercedes.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Váci út
 • Forrás: hampage.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (8)

A Zoltán Sárdi
A Zoltán Sárdi
A billenős teherautó a FŐSPED-FŐTEFU (Fővárosi Szállítási Vállalat) egyik ZIL MMZ 555-öse. (A lökhárítón lévő két ferde csík a volt a cég jele)
A 900x20-as orosz 'tappancsos' gumi tényleg jó volt, nagyon szerették a sofőrök!
Viszont nagyon nem szerették az eredeti szovjet téglalap alakú sík-tükröket, azokat azonnal lecserélték 2-2 kerek domborúra, hogy lássanak is benne...
A Billencs mögött 'dobozos' BARKAS látszik egy kicsit - mellette egy orkán-kabátos nő fut a városközpont felé tartó 3-as villamoshoz...
Üdv.: 'SAZ BP'
2013. március 05. 23:44
  Popovics András
  Popovics András
  Szia Zoli ! Köszönöm a rengeteg információt ! Ezeket is felhasználom engedelmeddel !
  Üdv : Papinho
  2013. március 06. 05:01
Balló Tibor
Balló Tibor
Én is jártam ilyen Zillel az Ifjúsági Főnökségnél a dupla tükrökből az alsó a hátsó kerékre voltak állítva járdaszegély és a holttér miatt az eredeti tükrök torzítottak és nagy volt a holtterük ezért cseréltük le szinte azonnal domború kerek tükrökre jól írta a kolléga.
2013. július 13. 09:55
Gábor Baji
Gábor Baji
Minden így nézett ki, bár az elmenő villamos 3-as lehetett, mivel két pótkocsija van, ezért fordulóban a "Tungi" és Visegrádi u. között közlekedett.(3/a Visgrádi u.- újpesti kocsiszín???Búrtelep???)
2013. október 02. 20:44
Andor Tamás
Andor Tamás
A villamos biztosan 3-as, a 10-es nem tudott megfordulni a végállomásán, csak hátra arcot csinált, lévén egyetlen sínpár a Tungstram-tól a Tungstram-ig. A gyártól az uszodáig, természetesen.
2013. november 15. 01:40
Mihálffy László
Biztos nem 10-es - ebben egyetértünk -, és valószínűleg 3-as, de nem biztos. Lehet 10A is (Rákospalota - Újpest, Fóti út), ami mindkét végén hurokban fordult, bár csak hétköznap csúcsidőben közlekedett (egy időben R, majd 7i jelzéssel járt, a 70-es években ismét 10A lett).

Baji Gábornak: a 3A Újpest kocsiszínig közlekedett, a Váci úti "Bagolyvár" épület megkerülésével fordult. A BÚR-telep nem itt volt, hanem a 12-es villamos vonalán, az újpesti Pozsonyi utcában, és később Angyalföld kocsiszín névre hallgatott.
Az elnevezések érdekessége, hogy az "Újpest kocsiszín" Angyalföld területén (az esztergomi vasúttól délre), míg az "Angyalföld kocsiszín" Újpesten (ugyanezen vasúttól északra) volt. Nem véletlen névcsere volt, hanem egy történelmi hagyomány: 1866-ban a lóvasút a Váci úton Újpest határáig indult be, ezért ezt a végállomást a szomszédos kocsiszínnel együtt érthetően "Újpest"-nek nevezték, noha csak Újpest határa mellett feküdt - ez az elnevezés öröklődött át a villamosvasúti időkre is. A másik, a BÚR-vasút telephelye, a BKV-s köztudatban még most is "Búr-telep"-ként él, de hivatalos nevét érthetően le kellett cserélni, amikor a BÚR-vasút megszűnt - a környéken nehéz lett volna alkalmasabb nevet találni, mint a közeli Angyalföld neve.
2013. november 15. 21:26
  Popovics András
  Popovics András
  Ezt is köszönöm a többi látogató nevében is!
  2013. november 16. 02:59
Olsvay Endre
A távolodó is 3-as, nem 10/a (legalábbis 95%): letöltöttem a fotót, kinagyítottam és lesötétítettem: a viszonylatjelző táblán ugyanaz a betűcsoport látható terjedelemben, arányokban (kiolvasni nem lehet, ezt elismerem), mint a szemközti 3-as orrán!
2014. január 05. 16:50