Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890 táján, Főherceg Sándor (Gutenberg) tér, 8. kerület

További információk a képhez

1890 táján, Főherceg Sándor (Gutenberg) tér, a ZSIDÓ SEMINARIUM. Napjainkban az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem. Az 1877-ben Budapesten alapított, a világ legöregebb, ma is működő Rabbiképző Intézete. Erről többet itt. Balra a Rökk Szilárd (1962-től Somogyi Béla) utca. Az épülettől jobbra az (1874-től Bérkocsis), napjainkban az utca ezen szakasza Scheiber Sándor utca. A képen legjobbra a Gutenberg tér 4. számú ház, avagy a "GUTTENBERG-OTTHON" nevű épület helyén még, az előtte volt ház látszik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Gutenberg tér, 1930-tól Sándor tér, 1929-től Főherceg Sándor tér, 1919-től Sándor tér, 1884-től Főherceg Sándor tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82216), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.161, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©