Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1908-táján, Rákóczi út, 8. kerület

További információk a képhez

1908-táján, Rákóczi út, az Ideiglenes Nemzeti színház.
A felirat még: Népszínház és Vígopera. Ezek is voltak a nevei. Tinódi Lantos Sebestyén szobrát még nem takarják elburjánzott bokrok és sajnos így alig kivehető maga a szobor, de az elhelyezkedése legalább igen. A kép bal oldaán közelgő villamoson nem csak azért nem látunk szám jelzést, mert zsenge a kép, hanem azért, mert akkor még nem is volt száma a villamosoknak...
A villamos fölött a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája boltosul. Jobb oldalon a  Magyar Királyi Technologiai Iparmúzeum, ekkor még három szintesen, azaz két emeletesen.
A gázlámpákat tartó kandeláberek tökéletesen passzolnak a képbe.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: zoldkalauz.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©