Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

A Blaha Lujza térről nincs az a mennyiségű kép, ami valami újat ne tudna felidézni. Ezen a képen együtt látható a Népszínház (Nemzeti Színház), kívülről kifogástalan állapotban. Mellette a Sajtóház (Népszabadság székház). Köztük a Népszínház utca 7. számú épület. Az aljában akkoriban a Szimpla Espresso-val, ami napjainkban (2017.02.11.) McDonalds. A ház tetején látható még a kor "piacvezető" mosóporának reklámja: Rapid.
A színház előtt egy ostorlámpa, egy korábban többet megért kandeláber tetején. A László ház (József körút 2.) homlokzatán az éjjel-nappal dolgozó KÖZÉRT reklámja.
És amit annak idején illendő volt szívni....az a Daru cigaretta, több változatban is.
De van itt még Ikaus 620-as 39-es járatban.
Kedvencünk, a csibilámpa a járdasziget végében, villamos-sínek, valamint férfiak, akik öltönyben sétálnak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (41842), orig: MZSL/OFNER KÁROLY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©