Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, látkép Lágymányos felé a Gellérthegy felől, 11. kerület

További információk a képhez

1943, látkép Lágymányos felé a Gellérthegy felől.
Még áll a Horthy Miklós (később Petőfi) híd. A budai hídfőjénél a Haditengerészeti Hősi Emlékmű, a pesti oldalon pedig az Elevátor-ház is. Áll még a Ferencz József (később Szabadság) híd is. Még egy kis apróság: a tér közepén a sínek még az 1947-ig eddig közlekedő HÉV végállomás sínei.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1943
  • Forrás: Fortepan. hu (120270), orig: DIENES BALÁZS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©