Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Pestújhelyi út, 15. kerület

További információk a képhez

1962, Pestújhelyi út, a Terv mozi.
1912-ben nyílt az itt álló nendéglőben alkalmi vetítésekkel a "Mosónéfertályon" Sebők mozgó néven. Később Orem mozgó volt a neve, azaz népnyelven "kapcamozi". Szintén utalás a közönség társadalmi-anyagi helyzetére. Az államosítás után Terv Mozi néven működőtt tovább. 1969. november 5-én volt utoljára vetítés, ekkor tatarozásra bezárt, de többé nem nyitott ki. Az épületet átépítették.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Pestújhelyi út, 1945-től Somogyi Béla út, 1910-től gróf Andrássy Gyula utca
  • Forrás: Beküldte: Gyuris Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©