Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Marx (Nyugati) tér, 6. és egy kicsit 5. kerület

További információk a képhez

1978, Marx (Nyugati) tér, a legnagyobb átalakulása idején. Az itt épülni kezdődő, nagy vihart kavart felüljáró még nincs. Immáron körforgalon sincs. De még itt van a MÁV igazgatóságának épülete. Viszont előtte már nincs a legendás, itt is látható félkör. Ámde van a Zrínyi nyomda (született: Légrády fivérek nyomdája), napjainkban (2016.08.18.) az Eiffel Palace (Eiffel palota). És épül a Skála metró...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér, 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (99444), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©