Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek eleje, Blaha Lujza tér, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1972-es évek eleje. Blaha Lujza tér. A Rákóczi úton még jár a villamos.
A háttérben, a tűzfalon az OPERA kölni reklámja. Erre mondaná tanult kollégám (City 630, Peti), hogy: Apukám.....!!!
Fellelhető még a fém szemétgyűjtő, a korabeli fekete-fehér lánckorlát a járdasziget szélén, valamint az ostorlámpa és az autóbusz megálló tábla immáron vegyes változatban: a teteje a régi, de az alján már a négyzet alapú oszlop információs tábla. A kép bal szélén pedig az ikonikus szökőkút. Ezt napjainkra (2023.) részben felújították.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Olsvay Endre
Egészen bizonyosan 1972: 7-es buszban Ik. 280-as, abban az évben kezdett közlekedni. (Csak 7-esen, de ott sem teljes lefedettségben: csak a 7/C jelzetű, NEM -belétjárat-változatban.)
2013. december 08. 05:34