Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Apponyi tér, 4., (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1941, Apponyi tér (Ferenciek tere), csúcsforgalom. Ez több szempontból is érdekes kép.
Az autóbusz jobb kormányos, de a közlekedés már: jobbra hajts! És itt van már a Stuka is.
A Lenke (Kosztolányi Dezső) tértől a Hősök teréig közlekedő 1-es járatszámú autóbusz márkája Emil Valker tisztelt látogató szerint egy Uhri-Rába. Köszi!
A játdasziget-csonkon álló rendőr (talán azért, hogy magasabbnak látszódjék a mögötte lévő csibilámpánál) egy kis dobogón irányítja a forgalmat. A csúcsos sapkája viszont még a sokkal korábbi időkre emlékeztet...
A kép bal alsó sarkában lévő autó taxinak tűnik, ami egy Magomobil, vagy Magotax.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1953-tól Felszabadulás tér, 1921-től Apponyi tér, 1874-től Kígyó tér, 1788-tól Schlangen Platz
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©